Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 9 / 0 / 0

Det er nok ikke tull. Har erfart at ulikt treverk setter smak på kjøttet. Selv liker jeg godt smaken som einerkvister setter, legger et par kvister på kullet.
I smokern bruker jeg bare rød eik. Gir knallgod smak
Grip dagen i dag. Morgendagen kjenner ingen.
Fylke:


Kjønn: Kvinne
Rating: 19 / 0 / 0
Det smaker bedre på kull, men ikke så mye at jeg synes det er verdt det. Hatt gassgrill i ca 10 år og går ikke tilbake. Kjøper en runde gass i året og da er grille. alltid klar for mat etter 5 minutter, kan grille i all slags vær og veldig lett å kontrollere varmen etter mattypen som ligger på. Og lett med flere serveringer hvis nattmat frister 😇 Smoker synes jeg gjør stor forskjell på smak men det har jeg ikke plass og tålmodighet til…
Synes maten skal være ferdig samtidig. Hvis det er ulike kjøtt-typer har man fort spist seg mett på noe, også kommer det noe mer digg man har lyst på 🙈 Og noen må være kokk mens de andre spiser. Ventepølser kan være ferdig før da 🌭
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0
Jeg bruker kun kull i begge grillene 🤤 Bedre og mer smak av maten av kull vs gass.
Ta mæ særiøst, eller..særiøst ta mæ 😉😇Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 4 / 0 / 0
Kulegrill med briketter. Bruker treflis av or osp el bløtet godt opp først. Ikkeno tull grill på kull.
Liker godt selv at maten blir klar og vi spiser sammen. Bortsett fra ventepølser.
Undress for success. **,** loose lips sink ships.
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0
Det er 50 grunner til at jeg liker gassgrill over kull... det handler om å ha mye bedre kontroll på varmen og røyk/smak kan en fikse om en vet og har forberedt seg for hva som trengs for justering.... Alt handler om å ha kontroll på temperatur og tid og ingredienser - Og det krever erfaring uansett om det er kull eller gass.
Men en grill som du vet at temperatur er lett å kontrollere, med både temp over og under og på siden, og er super kjapp, og både på og av...... Joda, det er jo fint med å stå med en sprutkanne med vann når kullet er litt for varmt, men alt handler om temperatur og strålevarme og det er der erfaringen kommer inn for de som har gjort det noen hundre ganger før... det som den erfarne greier å ha topp kontroll på er som regel best.
Alle har jo erfaring ifra den lett sotbrente bålpølsa som egentlig er rå i midten.... stort sett så smaker den medium ålreit både på vei inn i fordøyelsessystemer og på vei ut... men av X antall rå bålpølser så er det en ørliten risiko at det ikke 'smaker' fullt så ålreit på vei ut.... Men en pølse som får passende tid over varmen og hvis det er en ostepølse hvor osten har begynt å 'poppe' igjennom skallet... NAM!!! Men pølser er jo bare en bitte liten del av det som kan lages på en grill. En som er grønnsakskonge/dronning av alt som kan varmes til perfeksjon (i tillegg til fisk eller kjøttproteiner) er noen en virkelig kan se opp til.
Livet er best ute'n klær
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0
Alt til sitt bruk, sier jeg.
Kontroll på varmen, kjernetemperaturer og tid er et must. Erfaring teller.
Bruker eik, orr, hickory, epletre, kirsebærtre og forskjellige blandinger. Alt etter hva jeg har på grillen. Kjører både kull, røykskap og pelletssmoker.
Gass er genialt om man må forlate grillen fort.
Ellers liker jeg godt å kombinere smoker og kull. Flis, pellets, hele stokker for å tilsette smak og røyk er supert.
Men for guds skyld…. Grill på den måten du synes er best selv. Og hvis andre lager mat til deg: spis og smil. Du er heldig.
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0
Så en blindtest utført på noen av landets mest anerkjente kokker der de skulle gjette hva som var grillet på kull og hva som var grillet på gass. De kjente ikke forskjell og måtte rett og slett gjette. Noen bommet og like mange traff. Er nok en myte dette med bedre grillsmak på kull. Sitter nok mest i hodet. Om man har tid, er det jo veldig trivelig med kull. Greit å ha begge deler slik at man ikke lar være å grille på travle dager.
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

I år har vi grillet mye, omtrent annenhver dag i mai.
Så kommer jo den eldgamle diskusjonen, kull vs gass. Vi griller på kull og sverger til det, god smak og det er koselig å kunne hive på noen kubber etterpå å sitte ute med ett bål som knitrer.
Videre har vi ett oppfølgingsspørsmål, enten du griller med kull eller gass, der er vi delt. Han mener det er greit å spise etterhvert som maten blir klar, slik att den ikke blir kald og kjedelig. Hun mener man skal grille alt så alle kan spise sammen og fokusere på det ikke på grillen.
Hva mener forumet om den problemstillingen?
Samma det bare høna blir god 🤪😍
Fylke:


Kjønn: Kvinne
Rating: 1 / 0 / 0
Jeg griller på elektrisk grill, og pølsene blir varme de😅 Men jeg ble overrasket over at elektrisk ble så bra.
Fylke:


Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0
Blir kun brukt kul, siden de blir best smak på maten