Profilbilde Agilis Trådstarter 24-03-24, 22:55
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Ikke her, men på fb. Det er en kvinnelig artist ei kjent ei sådan som har lagt meg til som venn. Nå synes jeg det er litt spennende dette så jeg godtok og nå skrives det på mesenger. Problemet her er jo at denne artisten kjenner jeg jo og hun har ingen fb profil nettopp pga. at det er mye tull og misbruk. Så det blir morro å se hvor langt denne "dama" er villig til å gå da? 


Profilbilde Lovelis 24-03-24, 23:13
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Buskerud Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 18 / 0 / 0

Tror ikke det har så mye effekt å «tulle med» de, de bryr seg ikke. Blitt alt for mye av det, og virker ikke som FB har noen som helst interesse av å bli kvitt det.

På de fleste arrangement,  konkurranser, sportsevent og slikt flommer det over av fake kontoer med både kjente og ukjente navn. Jeg har rapportert en haug med kontoer som enten linker til svindelsider med kredittkortopplysninger, eller åpenbare fake kontoer som prøver å selge billetter til konserter etc. Og nesten uten unntak har svaret til Facebook vært «vi kan ikke finne noe galt med denne kontoen/dette innlegget». Det tar meg under et minutt å avdekke at dette er 100% fake kontoer, likevel har Facebook avfeid langt over 100 rapporteringer jeg har gjort (også for en foreningsside jeg har administrert). Det er helt sinnsykt hvor lite interessert de er å rydde opp.

Profilbilde Beverpelsern 24-03-24, 23:31
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Ja jeg og har opplevd det samme som Lovlis skriver, fb har ingen AI som detekterer at det kommer mange rapporteringer og at det er standardtekster som linkes til helt typiske fakesider for å få tak i info og eller kortinfo osv.

Men ja, jeg også sjekker jo en gang i blant (når en har ledig tid) på hva disse typer kotoer forsøker seg på for å se om det er nye varianter.

Eneste som stort sett funker er rapportering for copyright/utgir seg for andre businessider.

Men det er jo millioner med fb-passord som er lekket/gjettet så de har jo uendelig med kontoer å ta av.

Har DU (som leser dette) langt nok passord og tofaktor? hvis ikke så gjør noe med det...

Livet er best ute'n klær

Profilbilde thunderstruck VIP ID-Verifisert Moderator 25-03-24, 00:17 thunder ⚡️
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Akershus Annet
Kjønn: Mann
Rating: 5 / 0 / 0

Godt jeg ikke har Facebook tenker jeg. Hadde det tidligere. Deilig å ha sletta seg. 

Profilbilde Agilis Trådstarter 26-03-24, 09:39
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde thunderstruck

FB er vel og bra det på sin måte. Gjør det ganske lett for meg å følge med når noe skjer. Ihvertfall når jeg har et bein i flere miljøer.


Profilbilde Hawk85 26-03-24, 09:42
Medlem siden: Jan 2024
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Det som er så trist er å se alle som går på disse falske kontoene. Om det er TIX eller "drømmedama" så er det dem som svarer på innlegg og blir venner med disse spam-kontoene. 

Profilbilde Lovelis 26-03-24, 11:07
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Buskerud Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 18 / 0 / 0

Synes det er helt supert å ha Facebook, så kommer ikke til å slette meg. Men det er irriterende at de ikke tar hardere tak i spam og svindel.

Formen Facebook har tatt gjør at den ikke benyttes på den sosiale og delende måten som før, men mer til praktiske formål. Det er endel info der man ikke finner like lett andre steder, mye grupper/sider for både barnas skole, barnas aktiviteter, venner, foreninger, kulturtilbud etc som det er flott å få rask og enkel info om. Så Facebook har uten tvil sin praktiske nytte, men ikke like aktuell på personlig nivå lenger. Sånn sett tatt en 180 graders sving fra hvordan det var i starten 🙂

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.