Profilbilde LarsLabiat ID-Verifisert 25-03-24, 12:50
Medlem siden: Feb 2023
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde DinaW

Mye av 'helsekunsten' ser ut til å ligge i gode balanser mellom sopp og bakterier, med god plass for 'snille' varianter. Soppkurer kan forrykke balansen helt over mot bakteriene, og det kan gi oppblomstring av arter vi absolutt ikke vil ha mye av. Tilsvarende, så dreper f.eks. antibiotika gjerne for fote, og kan utrydde bakteriestammene som holder soppen i sjakk. Det trenger ikke være smitte med nye sopparter, sopp vi har levd greit med i årevis kan plutselig bli skikkelig plagsom når den ikke blir holdt i sjakk.  Samtidig tror jeg ikke det er noen uvanlig erfaring at nye partnere har sine bidrag til mikrofloraen som krever litt tilpasning, eventuelt beskyttelsestiltak.  Probiotika har vært nevnt her, det er solid belegg for fordelen med å restituere diverse mikrofloraer etter ubalanser. Sukker likedan, og den nevnte fettsyrebalansen  kan påvirke gjennom diverse mekanismer, ikke minst hvordan immunforsvaret oppfører seg. Vi har jo lett for å få i minste laget med omega-3, tran og feit fisk er klassiske kilder til langkjeda omega 3-fettsyrer. Men valnøtter, linfrø, gresskarfrø, chiafrø og hampefrø, pluss soyabønner og rapsolje, er gode kilder for de som går mer plantebasert.

Kjærligheten har flere slektninger. De kjenner vi bedre.

Profilbilde NasEros ID-Verifisert 25-03-24, 13:05
Medlem siden: Feb 2023
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Hørt at undertøy også kan påvirke til økende sopp nedentil. Bør luftes antar jeg😋

Har vi pult?🫣

Profilbilde Prudence 25-03-24, 20:08
Medlem siden: Jul 2022
Fylke: Vestfold Tønsberg
Kjønn: Kvinne
Rating: 33 / 0 / 1

Sitering av innlegg

Profilbilde Agilis

Dette har du greie på skjønner vi, NOT.

A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality


Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde VåteStønneStina 25-03-24, 20:30
Medlem siden: Jan 2024
Fylke: Vestland Bergen
Kjønn: Kvinne
Rating: 2 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Frksecret

Jeg var i en periode mye plaget med dette. Kom etter en lengre periode med reise til ulike land og slet med sopp i både mage og tarm i tillegg til underliv. Jeg måtte kutte ut alt av sukker og gjær i kosten i 6-12 måneder samtidig som å bruke kun bomullstruser, løse bukser, føne nedentil etter dusj/bad for å få det helt tørt. Tok også skikkelig probiotika, den typen som står kaldt i helsekostbutikk(da er de levende og mest effektiv). 

Det som virkelig utgjorde en forskjell var å bruke grapefruktkjerneekstrakt. Jeg brukte noen dråper i vann jeg drakk daglig i tillegg til å bruke ca 7-10 dråper i 1,5 dl vann som jeg brukte å til skylle skjeden med (brukte sprøyte kjøpt hos apotek). Skylte 1-2 ganger i uken i 5-6 uker, var utrolig effektivt!

Masse lykke til💛

Profilbilde RoughGentleman ID-Verifisert 26-03-24, 03:29
Medlem siden: Sep 2022
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Sjekk glidemiddelet du bruker. Inneholder det glyserin, glyserol, glukose eller andre sukkerderivater, kast det og kjøp et glidemiddel uten. Disse stoffene er i de aller fleste glidemidler, men kan føre til soppinfeksjoner da soppen kan bruke det som næring. Med andre ord, ikke rart soppen roper PARTYtime med en gang di er i gang igjen…

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.