Profilbilde Raffen 05-06-24, 01:45
Medlem siden: Feb 2024
Fylke: Buskerud Drammen
Kjønn: Mann
Rating: 2 / 0 / 0

Jeg stiller meg i skrytekøen for det du gjorde MoodyBrat 🤩👏🫶

Jeg har ikke vært så «tett på» men jeg og en kompis gikk igjennom sentrum Drammen en lørdagsnatt. På vei forbi et mindre inneklemt parkeringsområde oppfattet vi noe jeg hørte som knuffe/kranglelyder med stemmer fra mann og dame bak noen biler. Vi gikk mot bilene, og ropte et spørsmål om alt var greit bak der. Det ble stille et øyeblikk, før et klask (typisk ørefik)  og ei dame kom ut med hår til alle kanter rufsete klær, og så redd ut. (Det var mørkt, men slik oppfattet jeg det ihvertfall) Hun sa ikkeno men  sprang rundt hjørnet og bortover gata. Mannen kom også frem rett etter, men gikk fort, i lang bue rundt oss og forsvant. 

Det kan ha vært et voldtektsforsøk, men jeg ville i såfall ansett det naturlig at hun hadde ropt høyt for å få hjelp. Slik sett kan det ha vært et par som hadde en dårlig kveld, eller at vi forstyrra utlevelse av en fantasi. Aner ikke, men det skjedde ihvertfall ikke noe mer der.


En annen litt anderledes situasjon var når jeg var 14 år. Stod i byen midt på dagen og venta på bussen,. Det var en god håndfull andre voksne der også.  Mens vi venter, kommer en drita fyr opp bak ei dame på andre siden av veien, og griper rundt henne på puppene, og i skrittet. Jeg var 14 år, og forventet at en av de andre voksne, særlig mennene, skulle springe frem. Det tok noen sekunder, så var det jeg som satte ned sekken og begynte å gå frem. Først når jeg er godt ut i gata hører jeg ei dame si til noen av mennene «skal dere ikke gjøre noe?» og noen som faktisk kunne gjøre noe med fylliken, kom forbi meg. 

Det var dritskummelt, men jeg kunne jo ikke bare stå der. Hva skjedde med at 6-7 voksne bare håper at andre skal bry seg? 


Jeg vet jeg er treg til å handle hvis jeg ikke er sikker på at noe er galt, men jeg er glad jeg vet at jeg faktisk handler.


Videre så har jeg sagt noe om det før, men å tro at man lærer noen en lekse med å denge løs på dem, er idioti. Joda, kanskje man skremmer dem der og da, men du endrer ikke et annet menneskes handlingsregister på det viset. I såfall så må du jo slå dem helseløse, og da er du langt forbi selvforsvar. Hvis man er så jævla tøff og har så jævla kontroll, så nøy deg med å legge dem i bakken da. De skjønner at situasjonen der og da ikke bærer noen heldig vei hvis de fortsetter. 

WITHOUT FREEDOM OF SPEECH
WE WOULD NOT KNOW WHO THE IDIOTS ARE

Tagget brukere:
MoodyBrat
Profilbilde Agilis 05-06-24, 07:05
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Raffen

Lærer man de den leksa om man bare prater til dem eller lar dama bli overgrepet? Disse tullingene er nok fult klar over at de har trådt over streken for hva som er akseptabelt, men de ser på sin nytelse som viktigere enn livet til et annet menneske. I det øyeblikket du som hjelper trår til er du klar over at her finnes det ingen retrett og om det gjør er fordi overgriper trekker seg. Her er alle argument brukt opp og du har malt deg helt opp i et hjørne. Hva gjør du så? Trekker deg? Men da taper du dama og hun blir overgrepet. Hvorfor da bry seg i første omgang? Jeg hadde ikke taklet den tanken om art jeg hadde muligheten til å gjøre noe med dette, men gadd ikke. 

Går du til angrep? Ja jeg gjør det så lenge den personen ikke viser tegn til retrett dvs. at han beveger seg bakover altså bort fra oss. Alt annet vil i min verden vise aggresjon og jeg vil handle. Jeg vet ikke noe om denne personen og med det kan ikke tillate han å ta første slag/spark. Kanskje dukker det opp våpen også. Er han alene mister han pusten eller noe akkurat nok til at vi kan komme oss bort før han kommer til hektene. Er de flere så blir dette stygt. 

Går du ikke til angrep kan det være at det er du som blir liggende her. Da er det ikke sikkert du blir ved dine fulle 5 lenger. Dama blir like fullt overgrepet så hvorfor da bry seg?

Ja jeg er klar over at en evt. domstol kan finne på å dømme meg for voldsbruk, men det er av folk som ikke var der i den situasjonen og dømmer etter en 4-kantet lov som ikke gir rom for justeringer. Jeg hadde nok hatt det godt med meg selv etter å ha handlet i en slik situasjon uavhengig om jeg fikk fengsel. Tanken på at det gjorde faktisk utgjorde en forskjell og dermed reddet henne den kvelden. Jeg synes det er mye bedre nå leve med enn det motsatte for den samvittighetsbiten hadde spist meg opp for å si det veldig enkelt. 



Medlem siden: Jan 2024
Fylke: Akershus Annet
Kjønn: Mann
Rating: 2 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Raffen

Bare en liten kommentar. 

Ikke alle som blir utsatt for voldtekt roper om hjelp. Noen fryser til og blir helt passive, og andre er livredde for konsekvensene dersom de lager lyd. 

Så som du gjorde, bedre å spørre og forstyrre en hyrdesrund, enn å ikke spørre og ikke forstyrre et overgrep. 

Noen ganger er det best å gi faen 🥳


Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde Raffen 05-06-24, 12:19
Medlem siden: Feb 2024
Fylke: Buskerud Drammen
Kjønn: Mann
Rating: 2 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Agilis

Jeg gidder ikke å ta hele den diskusjonen igjen, men jeg har ikke sagt at man skal pedagogisk sette seg ned og prate fornuft med dem, og jeg har heller ikke sagt at man skal forlate noen som er i ferd med å bli utsatt for overgrep.  Jeg har heller ikke sagt at man ikke bør utøve selvforsvar. 

Jeg sier at å skulle banke vett inn i noen eller hvordan man vil si det ikke hjelper en dritt, annet enn å løfte selvfølelsen til en apekatt i skinnende rustning. Det er bare på film overdreven vold gir endring.

Monkey see, monkey do

WITHOUT FREEDOM OF SPEECH
WE WOULD NOT KNOW WHO THE IDIOTS ARE

Profilbilde Agilis 05-06-24, 12:35
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Raffen

Her har alle alternativer og fluktmuligheter blitt brukt opp. Du kan selvfølgelig la de forgripe seg på dama ved å trekke deg unna eller du kan ta opp telefonen for å prøve å ringe hjelp, men realiteten er da at det er du som ligger der og blør.

Jeg registrerer at folk ikke bryr seg og lar dama blir tatt, men jeg er ikke en av dem. Jeg går inn og forsøker å redde henne og da med de midlene jeg da har og her er det vold. Ingenting annet vil funke her nettopp fordi grunnlaget for en fluktmulighet og dialog for lengst er brukt opp. Det var ikke jeg som ønsker det skulle ende slik, men når vi har kommet dit så må jeg selv om det innebærer ganske store skader på motpart. 


Profilbilde Anleggslusk 05-06-24, 14:00
Medlem siden: Des 2023
Fylke: Annet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde MoodyBrat

Det er bra jobbet Frøken. Du er et godt menneske🥰

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde LarsLabiat ID-Verifisert 05-06-24, 16:29
Medlem siden: Feb 2023
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Raffen

Ja, det er veldig gode grunner for at politi i utgangspunktet har voldsmonopol. Og framgangs/løsningsmåter som unngår vold, gir som regel mye bedre resultater enn de som involverer det. Det kan likevel hende en ikke helt kan unngå fysiske virkemidler - og da er det, stikk motsatt hva en kanskje skulle tro,  faktisk ekstra viktig å tenke ikke-voldelig. Og f.eks. å signalisere at en er villig til å la seg slå ned er ikke nødvendigvis den beste måten å unngå eskalering på. En må prøve å unngå både å banke og bankes.  Og i de fleste situasjoner har en heldigvis mye å spille på. For mange år sida jobba jeg bittelitt som dørvakt-vikar, og noe av det mest interessante der, var å se hvordan ekstremt ulike løsningsstrategier alle kunne fungere. Samt at kampkompetanse ikke alltid var noen stor fordel - de som viste fysisk styrke, virka slett ikke alltid så avskrekkende. Det kunne heller  virke som invitasjon til tjuvtriks fra noen, noen kunne prøve med springskalle eller slå ned vakten bafra, for eksempel. 

Kjærligheten har flere slektninger. De kjenner vi bedre.

Profilbilde Nice but naughty 06-06-24, 12:54
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Buskerud Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 30 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Agilis

Det er litt snodig da, at situasjoner du kommer opp i nærmest krever invalidisering av slemme menn, mens alle de andre eksemplene i tråden her klarer seg fint uten å måtte mørbanke noen 🤷‍♀️ Kan begynne å lure på om enkelte har en underutviklet pannelapp, siden de aller fleste andre klarer å være rasjonelle og bruker hele hodet, selv i utfordrende situasjoner som ender godt.

Fuck like a man, but do it with respect! 😎

Profilbilde Agilis 06-06-24, 14:20
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Nice but naughty

Invalidisering? Ja jeg har ikke tenkt å ligge på sykehus har du? Du vet aldri hvem eller hva du møter på byen.  

Tror du misforstår litt. Hvis du havner i en slik situasjon der en litt for full eller utilpass jente/dame sammen med noen menn og du går i mellom for å høre hva som skjer så er alle veier til fred egentlig brukt opp. Om det fortsatt skal være fred er det opp til den/de som må gi seg for gir jeg meg så blir den kvinnen med de mennene. Jeg har som sagt bare opplevd dette en gang og det løste seg uten noe styr, men leser jo i tråden om det motsatte også. Min erfaring er også at menn med svin på skogen ofte ikke er de enkleste å forholde seg til verbalt ihverfall ikke i slike situasjoner. Jeg løser det meste uten vold det har jeg alltid gjort og det vil jeg alltid gjøre, men det er den ene gangen... Jeg vil ikke slippe den jenta om jeg er usikker på hennes sikkerhet og samtykke blir ivaretatt. 



Profilbilde Raffen 06-06-24, 15:16
Medlem siden: Feb 2024
Fylke: Buskerud Drammen
Kjønn: Mann
Rating: 2 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Agilis

Nå høres det ut som du også innser at det er forskjell på selvforsvar og pedagogiske knyttnever som har vært løsningen du har borget for tidligere. Ikke værst

WITHOUT FREEDOM OF SPEECH
WE WOULD NOT KNOW WHO THE IDIOTS ARE

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.