Sitering av innlegg
Parvest9195
I år har vi grillet mye, omtrent annenhver dag i mai.
Så kommer jo den eldgamle diskusjonen, kull vs gass. Vi griller på kull og sverger til det, god smak og det er koselig å kunne hive på noen kubber etterpå å sitte ute med ett bål som knitrer.
Videre har vi ett oppfølgingsspørsmål, enten du griller med kull eller gass, der er vi delt. Han mener det er greit å spise etterhvert som maten blir klar, slik att den ikke blir kald og kjedelig. Hun mener man skal grille alt så alle kan spise sammen og fokusere på det ikke på grillen.
Hva mener forumet om den problemstillingen?
Mer..
Hvilket brennstoff den beste grillen bruker er omtrent like omstridt som hvilket brennstoff den beste bilen går på.
Det handler mer om kvalitet på grillen i seg selv enn hva den bruker for varmekilde - F.eks vil man generelt få bedre resultater med en Weber gassgrill enn en kullgrill fra Biltema - Men som nevnt av andre - Man blir mett av maten stekt på billige griller også.
Det er først når man har større krav til stabil varme over tid at man ser de store forskjellene, og det ligger litt i de forskjellige uttrykkene som blir brukt:
- Grilling er når man steker raskt over meget høy varme, slik at man får en deilig grillskorpe
- Barbeque er når man steker langsomt over en lav varme, slik at alt blir mykt og saftig etter flere timer.
- Smoking er når man tilsetter røyk for å gi en ekstra smak på kjøttet underveis, men denne trenger tid for å synke inn, og gir mye bedre resultater med bbq enn med grilling. Men det skaper vanligvis en enormt god stemning rundt grillen, og det skal man aldri kimse over.
For den øverste kategorien, så ligger det langt mer ansvar på kokken/grillmesteren enn hva de faktisk bruker til å grille med. Selv det å grille god mat på et bål er ikke umulig om man har en god plan.
De to underste stiller da høyere krav til redskapene - og her er vel svaret at den grillen som gir akkurat deg den beste mestringsfølelsen er den beste grillen for deg.
Men det er klart, om man skulle velge fra øverste hylle, så hadde kanskje en kullfyrt kamadogrill vært det vi hadde gledet oss mest over.
Det skal også sies at elektriske griller har kommet seg meget, og kombinasjonen av quartzgrill og lavasteiner som gir litt røyksmak fra fettet som drypper ned er veldig tilfredsstillende der man ikke kan bruke kull eller gass.
Forøvrig - når maten skal serveres er opp til kokken. Gode kokker klarer å ha alt ferdig samtidig - Men det kan lønne seg å legge inn en ventepølse eller tilsvarende når man har store kjøttstykker som tar litt lengre tid.
Logg inn for å se bilder uten sensur.
"Faen hele natten", som reklamen her sier.