Profilbilde Hjerteknuser VIP ID-Verifisert Trådstarter 28-05-24, 22:52 Vixen 👀exhibitionist
Medlem siden: Jul 2022
Fylke: Buskerud Modum
Kjønn: Kvinne
Rating: 134 / 0 / 0

Lurer på om det er noen tech nerds her inne som har peiling på videokameraer? :) skulle gjerne kjøpt et for å filme litt artige saker 😈 så er det noen som kan komme med tips? 

Ønsker er:

-kompakt/lett

-god vidvinkel

-filmer godt i dårlige lysforhold 🙈

-må ha display så man kan se hva den fanger/hvordan den er stilt inn


Ikke så viktig med stort battery for man kan vel filme mens det er koblet til strøm, og zoom er heller ikke viktig :p kan godt være high end pris, men snakker ikke produksjon av avatar 3 her altså 😅

📷Kan jeg ha en photoshoot hos deg?📸

Klikk her!

🥵Eksklusivt innhold i gruppen min: 🥵

Klikk her!


Profilbilde Beverpelsern 28-05-24, 23:28
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Bortsett ifra de aller nyeste (dyre) mobiler som egentlig har veldig brukbar videokvalitet så er det vel sånne kamera som har vribar skjerm slik at den som er fotograf kan se i forskjellige vinkler og bruke zoom på kontrollerbar måte. Men så er det jo GoPro som jeg ikke vet hvor bra de er på svakt lys. Men de tåler jo litt og er vanntette... men aner ikke om de kan brukes slik at man får opp displayet i en mobilskjerm eller nettbrett slik at det er lett å se hva som filmes og hva som er i fokus og ikke. Her må de som har erfaring med de si noe om det.

Uansett type kamera så er det å alltid holde linser rene og tørre alfa og omega.

Livet er best ute'n klær

Profilbilde Parvest9195 ID-Verifisert 28-05-24, 23:34
Medlem siden: Feb 2023
Fylke: Vestland Annet
Kjønn: Par
Rating: 3 / 0 / 0

Moderne mobiltelefoner har jo kamera som får de fleste kamera til å virke dårlige. De er små kompakte og man kan ringe med dem og det er stort display. Man får kjøpt holdere og mye annet ekstrautstyr. Top modellene er jo i grunn bare kamera med ekstrafunksjoner. 


Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde Agilis 28-05-24, 23:39
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sony A7sii


Profilbilde Espenhans1 ID-Verifisert 28-05-24, 23:48
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Østfold Annet
Kjønn: Mann
Rating: 9 / 0 / 0

En skikkelig mobil med gimball er vel det dere trenger egentlig. Har du spesifikke andre ønsker så stikk innom Spyshop på Storo ;)

Grip dagen i dag. Morgendagen kjenner ingen. 

Profilbilde Visnæcks 29-05-24, 12:14
Medlem siden: Nov 2023
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Par
Rating: 4 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Hjerteknuser

Den største utfordringen i det du skriver er at du vil ha god bildekvalitet i dårlige lysforhold. Det viktigste er jo lys ;)  Og med et par greie lamper får man bra video selv med et mobilkamera. Så er jeg ikke helt enig med Agilis om at et speilløst systemkamera som SonyA7sii er det mest praktiske til din bruk. Ja du får veldig god videokvalitet (bedre enn du egentlig trenger) men det er ikke det mest praktiske i bruk. Vi bruker sånne kameraløsninger selv, men når jeg for eksempel skal filme et intervju eller en konsert eller liknende så låner jeg gjerne et dedikert videokamera med innebygget zoomlinse. De finnes i alle prisklasser fra ca 5000kr og (langt)oppover. Rundt 10-15000kr er det en god del praktiske å velge mellom fra de største produsentene.

Her har du et utvalg rangert fra billigst til dyrest:

https://www.scandinavianphoto.no/kamera/videokamera?sortBy=price&count=24

Kikk på albumet vårt<3 

Tagget brukere:
Agilis
Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde Triptych 29-05-24, 18:13
Medlem siden: Mar 2023
Fylke: Akershus Asker
Kjønn: Par
Rating: 2 / 0 / 0

Gitt spørsmålet og konteksten, så tror vi kanskje et actioncam a la gopro er den mest hensiktsmessige løsningen, siden den gir overraskende gode bilder i mørke settinger - men filming med mobiler er også fullstendig mulig. Bare invester litt i stativ også, så kameraet står stille (eller er stroppet fast). 

Gopro finnes både med skjerm, men også med en wifi app som gjør at man kan vise preview på mobilen, slik at alt er i ruten før man trykker på opptak. 


Som en artig løsning, så finnes også FLIR (infrarøde kameraer), på enkelte mobilmodeller - Men dette blir nok en artig greie av og til og ikke noe man kommer til å bruke istedenfor vanlige kamerasettinger. 

Det er klart, om man skal over i et høyere segment, må man nok se etter noe proffere - Men da filmer også de færreste selv. Merk at speilreflekskameraer kan også ta gode filmer, MEN, og her et et stort men - ingen av dem gir spesielt god lyd, og kan kun anbefales med ekstra mikrofon. 

"Faen hele natten", som reklamen her sier.

Profilbilde Visnæcks 29-05-24, 18:49
Medlem siden: Nov 2023
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Par
Rating: 4 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Triptych

TS spør om et kompakt videokamera. Og selv om alle kameraer i dag tar opp video så er det stor forskjell på funksjonaliteten i et dedikert videokamera og et kamera som de vi og mange andre bruker. Hvis man vil lage video med minst mulig styr så bør man droppe utskiftbar optikk, droppe speilreflekskameraer som også filmer video og heller gå for et kamera som primært er laget for å lage video rett ut av esken. Og det er VELDIG befriende hver gang jeg kan nærmest på autopilot zoome inn på motivet, fokusere, zoome ut igjen og stole på at fokus sitter fordi det ble testet på fabrikken før jeg fikk kameraet i hendene. Det tar maks ett sekund. Med andre kameraer jeg har kan det ta lang tid og muligheter/stemninger kan gå tapt. Så man skal ikke kimse av funksjonalitet ;) Personlig liker jeg å nerde med kameraløsninger og "få til noe nytt og uvant" osv, men jeg tror TS bare spør om tips til et OK videokamera som man ikke trenger å fikle for mye med.

Og ja GoPro er en mulighet og det har det trådstarter spør om egentlig. Vidvinkel (veldig fordreid, men det kan man fikse) selv im de ikke er spesielt gode i dårlig lys. Men der er nok fiksen som skal til å ordne lyset ;)

Kikk på albumet vårt<3 

Profilbilde Triptych 29-05-24, 18:56
Medlem siden: Mar 2023
Fylke: Akershus Asker
Kjønn: Par
Rating: 2 / 0 / 0

Har du prøvd lowlight-settingene som kom i Gopro 11 og høyere? Markant forbedring på det som var tidligere - litt slik stabiliteten magisk ble fra fra 9 og oppover. 

"Faen hele natten", som reklamen her sier.

Profilbilde Beverpelsern 29-05-24, 22:35
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Men spørsmålet til Hjerteknuser hadde også et punkt om at det ikke var viktig med stort batteri, men skulle være koblet til med strøm? Tenker hun eventuelt noe ala webcam (tilkoblet enten nettbrett/laptop eller tv?)

Jeg ville test-lånt/kjøpt et av de nyeste versjonene av GoPro (og ikke minst Insta360 som ser ut på youtubetester til å ha mye bedre sensor for litt mørkere scener) for å se om det gjør nytten og har den kvaliteten og funksjonalitet en er ute etter.  Har man nettbrett/mobil så får man opp kopi av kamerastream f.eks. men håpløst å drasse med både nettbrett og gopro om en skal holde begge deler i hender og bevege rundt. Men som påpekt av visnæcks: det har en viiidvinkel linse og det kommer an på om en liker det eller ikke. Og det er dritenkelt å bruke lyd ifra kamera eller bluetooth øreplugger eller eksterne mikrofoner.

https://youtu.be/yWqiVZ2leEM?feature=shared   spool til 9 min 20 sekunder

Livet er best ute'n klær

Tagget brukere:
Hjerteknuser
Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.