Profilbilde Agilis Trådstarter 11-07-23, 17:23
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Er et viktig tema nå. Har blitt spurt ganske ofte nå om jeg er vaksinert og jeg synes det er rart. Noen damer er ikke vaksinert og de har på en måte fått en oppfatning om at hvis du som mann har blitt vaksinert er du en taper og de sletter deg som match dette uten noen forklaring på hvorfor. Synes dette er merkelig fenomen at jeg kan dra en liten "bløff" bare for å se hva som så skjer. Men det er jo akkurat likedan med de som da har vaksinert seg og du da fremstår som ikke vaksinert. Også her blir det trøbbel i tårnet. Hvis de er så rigide på bagateller så er dette ingen match uansett.

Nå har jo fhi gått ut og avblåst faren ved corona og under den beklagelsen kom det vel frem at de kanskje hadde håndtert dette lite optimalt selv om de ordrett ikke sa det. 

Er det flere som har opplevd dette fenomenet?


Profilbilde Espenhans1 ID-Verifisert 11-07-23, 17:48
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Østfold Annet
Kjønn: Mann
Rating: 9 / 0 / 0

Ikke merka noe til dette faktisk. Men mange som spør om jeg er sterilisert, det er det hehe

Er forøvrig ikke vaksinert

Grip dagen i dag. Morgendagen kjenner ingen. 

Profilbilde LarsLabiat ID-Verifisert 11-07-23, 18:08
Medlem siden: Feb 2023
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

En av de viktigste lengre tids effektene av vaksinen er at risken for long covid reduseres, tilsynelatende kraftig. Men det er så innmari mange forstyrrende faktorer å sortere ut at sikkerheten i konklusjoner enn så lenge er lav. Men når sjansen for long covid  tilsynelatende reduseres til en seksdel (odds ratio=0.16) med tre vaksiner, bør en holde munn med påstander om at det ikke virker.

Og akkurat som med barn og meslinger, så har veldig mange uvaksinerte greid seg ganske så bra fordi de aller fleste rundt dem har vaksinert seg og dermed redusert smittetrykket. Ta et internasjonalt overblikk, og sjekk sjukelighet og dødelighet av covid mot vaksineringskvaliteten.

Fra en nylig publisert samlestudie:

- 12 studies reported data on vaccination before infection with the SARS-CoV-2 virus, and 10 showed a significant reduction in the incidence of long covid: the odds ratio of developing long covid with one dose of vaccine ranged from 0.22 to 1.03; with two doses, odds ratios were 0.25-1; with three doses, 0.16; and with any dose, 0.48-1.01. Five studies reported on vaccination after infection, with odds ratios of 0.38-0.91. The high heterogeneity between studies precluded any meaningful meta-analysis. The studies failed to adjust for potential confounders, such as other protective behaviours and missing data, thus increasing the risk of bias and decreasing the certainty of evidence to low. https://bmjmedicine.bmj.com/content/2/1/e000385

Jeg bruker long covid som eksempel fordi det er et digert problem, mennsklig og samfunnsmessig, og at en god del av vaksinemotstanderne som ikke var fullt så heldige nok ikke føler seg i form til å delta så aktivt i nettsamfunn som dette.


Kjærligheten har flere slektninger. De kjenner vi bedre.


Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde Stella 11-07-23, 18:15
Medlem siden: Jun 2023
Fylke: Akershus Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 3 / 0 / 0

Jeg blir ikke spurt om dette lengre. Ei heller i jobbsammenheng. Jeg er fornøyd med valgene jeg har tatt for meg selv. Jeg mener de vaksinene har gjort en forskjell for befolkningen på verdensbasis. Og jeg kommer til å følge rådene til helsemyndighetene ved neste store hendelse også.  

Jeg klarer ikke å skjønne hvorfor noen gidder å lyve om hva de har eller ikke har gjort for å se hva slags respons de får fra andre. Jeg finner det best å være ærlig okke som, men det er nå meg. Jeg er ganske enkel sånn.

Profilbilde Agilis Trådstarter 11-07-23, 18:25
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde LarsLabiat

Hva sier de til og om de som da fikk vaksine les: Moderna og som med det fikk livene sine ødelagt? Det er vel ganske kjent at de ikke har helt klarhet på hvor mange som ble rammet, men vet at livskvaliteten deres er sterkt redusert. Uansett er dette et sidesprang og jeg synes det bare er dumt å henge folk bare fordi de har latt være å vaksinere seg eller faktisk har gjort det. Det finnes + og - med alt det du gjør og ikke. 


Profilbilde LarsLabiat ID-Verifisert 11-07-23, 21:55
Medlem siden: Feb 2023
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Agilis

Er det noen som tror at et helsegrep som virker, er helt uten negative virkninger? Det er ytterst få sånne, og vaksiner er et klassisk eksempel på kost/nytte: Det er alltid en risiko, spørsmålet er forholdet mellom bivirkninger og unngåtte helseskader. Jeg har et personlig forhold til akkurat det, ble skada for livstid i lungene av svineinfluensaen (var blant de første som ble ramma, før vaksineopplegg var skikkelig på plass) og jeg hadde svelga unna ganske mye bivirkninger fra en vaksine hvis jeg hadde kunnet fortsette å løpe etc.

Tatt i betraktning tidspresset, alt det ukjente med det nye viruset etc, manglende tid til vanlige utprøvingsprosedyrer etc, hadde iallfall jeg forventa mye mere bi/skadevirkninger av disse vaksinene. Og om folk går rundt med urapporterte seinskader som de relaterer til vaksinene, bør de melde fra på https://tjenester.helsenorge.no/skjemautfyller/SLV-PasRapp-2020    - gjerne også si fra til fastlegen. Hvis det er liten klarhet i hvor mange som er rammet, beror det på at de rammede ikke har rapportert.

Også blant vaksinerte og de som slapp  unna med omikron-varianter, er forekomsten av long covid ca 10%. Det kan bli over 500 000 i Norge, heldigvis er det mange som ikke rammes så hardt. Forekomsten av long covid blant uvaksinerte smitta er det dobbelte eller mye mer. Dermed er effekten av vaksineringen trolig minst 500 000  sparte tilfeller av long covid - for å ta en begynnelse.

Hvem er ute etter å henge ut noen? Ikke jeg iallfall. Men det virker som om ganske mange mener at de grunnleggende vaksine-effektene er til å diskutere, eller ikke engang det: De er skadelige. Og hvis vi skal basere oss på alment tilgjengelig felles kunnskap, er det totalt feil.

Kjærligheten har flere slektninger. De kjenner vi bedre.

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde +BATTERY+ VIP Moderator 11-07-23, 22:51
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Buskerud Annet
Kjønn: Mann
Rating: 6 / 0 / 0

Om folk ble covid vaksinert eller ikke er ikke noe jeg en gang kunne kommet på å spørre noen om nå, da måtte vi hatt fryktelig lite å snakke om gitt😅 min største bekymring under covid når det kom til vaksine og smitte var å evt skulle være smittebærer og smitte noen som ikke hadde god nok helse til komme seg igjenom covid uten varige meen eller det som værre var... 

Med sunn galskap og dårlig hukommelse blir livet en fantastisk reise. 

Profilbilde Lovelis 12-07-23, 11:47
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Buskerud Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 18 / 0 / 0

Jeg har ikke sett noe særlig krav om vaksine, men har sett endel av det motsatte. Uvaksinerte som ikke vil treffe vaksinerte. Og synes begge deler er like spesiell måte å selektere folk på. Det blir for snevert og unyansert.

Jeg er vaksinepositiv og synes det er leit at fæle sykdommer blusser opp igjen fordi for mange bryter gruppe-effekten. Uansett om det finnes bivirkninger og dødsfall, må det være hvor mye død og lidelse man unngår som teller. MEN jeg mener likevel at det er et personlig valg. Og ikke noe jeg selekterer etter, så lenge det er et ganske «stille» valg og ikke noe man utbasunerer.

Hvis noen er anti-vaxxer, altså automatisk manisk på at vaksiner er dritt, ofte knyttet til motstand mot stat og myndighet. Ja da passer vi absolutt ikke sammen på noe vis. Men det er pga fundamentalt ulike verdisyn. Ikke fordi vedkommende har eller ikke har tatt en vaksine. Det bryr jeg meg ikke om i hverdagen.

Profilbilde Straightmale78 12-07-23, 12:52
Medlem siden: Jan 2023
Fylke: Østfold Annet
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Jeg er ikke vaksiner og var bestemt at jeg ikke ville ta. Mye bedre uten! Folk får bare dømme i vei, er de som sliter.. Man bestemmer selv over livet sitt. Jeg var dårlig i 4 dager, så på jobb igjen.

Bare å drite i sånne folk.. 

Profilbilde Slettet bruker 12-07-23, 12:55
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Annet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 4 / 0 / 0

Jeg tør påstå at takket være vaksinen så kan vi gå uten munnbind i dag, til og med de som ikke er vaksinert.

Musejeger 

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.