Profilbilde MoodyBrat Trådstarter 30-11-23, 08:38
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 5 / 0 / 0

Jeg overhørte en samtale mellom to unge gutter, ca 18-20 år hvor han ene sier til han andre:

»vær grei mot henne i 3-4 dager så får du deg ei gratis hore 3-4 mnd før hun gir opp» 

Jeg hater når folk nedsnakker jenter og setter dødarblikket på dem. De oppfatter situasjonen og snakker veldig dempet etterpå. Jeg angrer jo mest på at jeg ikke filleristet dem skikkelig.

For en holdning!! Her har foreldre en jobb å gjøre, for dette er ikke greit! 

Hva kommer dette fra egentlig? Og hvorfor? 


Hvor er fu?

Profilbilde Stillalive ID-Verifisert 30-11-23, 09:05
Medlem siden: Sep 2022
Fylke: Trøndelag Trondheim
Kjønn: Mann
Rating: 4 / 0 / 0

Mye sånn prat er jo sannsynligvis bare "tøff i trynet til kompisen" prat, men det er jo liten tvil om at dagens samfunn med sosiale medier fucker opp holdningen til en stor del av befolkningen.

Mine døtre er jo 16 år, å jeg får jo ofte en klump i magen når jeg hører hva enkelte driver med og hvordan enkelte behandler hverandre.

Det fantes jo slike med den holdningen når vi var på samme alderen også, og jeg husker veldig godt jeg ofte var litt forundret over at noen i omgangskretsen hadde draget på damene til tross for måten de behandlet damene på?

Men sett det litt videre på spissen da, i dag er jo mange gutter i alderen 17-20 topptrent og drar på treningsstudio flere ganger i uken, når jeg var på samme alder så hadde jeg "hørt om" treningsstudio, jeg vil jo tro at TikTok og kroppspress via sosiale medier står bak dette, på lik linje som at det virker som om det er "viktig" å fremstå litt slutty i dag blant de yngre jentene for å være "inne" i gjengen.

Det er en del ting i dag som er normalisert som ikke var så vanlig på vår tid, så fremskritt trenger absolutt ikke å være for det beste til tider.

Men det værste er jo at jeg nå bare ved å skrive dette innser at jentene har rett når de sier "pappa, du er så gammel og henger ikke med i tiden"

Men når det er sagt så er vi veldig bevisste på holdninger og nettvett til barna her i huset uten at vi opptrer formanende, så jeg håper og tror mine 3 ikke oppfører seg slik når den tid kommer.

Profilbilde Nakennissen 30-11-23, 09:15
Medlem siden: Jun 2023
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Ikke godt å si. Det blir for enkelt å si at det alltid har vært sånn, men at det alltid har vært noen som har tenkt sånn kan jeg forestille meg. Jeg tror nedarva tradisjoner og holdninger fra religion har mye å si, men religionene er jo også skapt av mennesker (tror jeg, da). 

Holdningene kan komme av ønske om makt over andre, sjølforherligelse av seg sjøl, ønske om status, frykt for at andre skal få makt over deg om du blir glad i dem, frykt for å bli mindre mann om en lar kvinnene styre over og oppdage sin egen seksualitet, og sikkert en hel del annet.

Jeg tror holdningene kan ha fått en oppblomstring i og med at mange unge og middelaldrende menn føler seg forbigått og glømt og har mista en del privilegier. Det er mange som ikke passer inn i skolen, som får dårlig oppfølging og sliter med å finne sin plass, så følelsen er reell nok. Da kan det være noen som tjener på at de retter sinnet sinn mot kvinner, sjøl om det ikke er dem sin feil. Typisk vil jo Trump tjene på at unge menn retter sinnet sitt mot kvinner og innvendrere, og ikke mot bedriftseiere som jo tar beslutninger om å flytte bedrifter og ansette innvandrere til lavere lønn, for så å sparke den hvite mannen som jobba der. 

Jeg tror altså det kan være mange grunner til disse holdningene, og at det finnes en del som fyrer opp om dem fordi de får makt eller tjener penger på det, og at mange er mottakelige fordi de har falt utafor deler av samfunnet.


Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde Beverpelsern 30-11-23, 10:18
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Hvor både språket og eller holdningen kommer fra blir vel bare en gjetning. Men antar det er det elementet med 'konkurranse' om å være den som bestemmer mest i et kjæresteforhold eller hva slags forhold det eventuelt er.  Men selve den direkte ordbruken er nok noe som kommer ifra vennekretser og egne valg om hva man velger å bruke i sitt vokabular eller ikke. Enig med Stillalive om at det muligens er et element av tøff i trynet prat.

Tror jo at noen elementer stammer ifra russetid og den rølpete omgåelse av ord og utrykk, og ikke minst litt pushing på å være i relasjoner eller ikke.  Akkurat det elementet med at en f.eks. dame er interessert i en, men at man er lunken selv, er vel et dilemma som mange opplever. Og dilemma er vel likt for begge kjønn, selv om ordbruken for de aller fleste aldri dras over i det mer vulgære eller at det skal være noe slags kjønnsundertrykkelse. Jeg er helt enig i at om man ikke er interessert i noe langvarig forhold så skal en være oppriktig og ikke forsøke å være noe slags fuckboy og drittsekk som bare forleder noen som er romantisk interessert.

Livet er best ute'n klær

Profilbilde hereticpoet 30-11-23, 12:00
Medlem siden: Jul 2023
Fylke: Annet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Når unge menn går sammen så blir det ofte en gjeng med apekatter. Testosteron som bobler, være best, knulle flest, være kulest i gruppa. Så lager de en ide om hva som er kult, hva som gir de status. Og hva gir ikke unge menn mer status enn å ligge ? Skryte av hvor mye og hvor mange. Boblende hormoner som et glass med skummende champagne. Unge, ville og fri.

Se typ idiot ting som blir lagt ut på nett osv er jo unge menn, tar sjanser, bevise hvor mannlige de er til flokken dems. Ser du de med sin mor eller andre voksene så er de samme unge noen helt andre. 

Så ja.. mye er nok i kjeften på de. Men de vil bevise hvor kule de er. Også er sikkert mange tøffel når de er med dama 🤣🤣

Profilbilde Modin 30-11-23, 13:01
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Troms Annet
Kjønn: Mann
Rating: 4 / 0 / 0

Er det bare unge som har en holdning som er forkastelig?🤔

Musejeger 

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde JackDullboy 30-11-23, 13:10
Medlem siden: Jul 2022
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde MoodyBrat

Uansett om dette handler om å tøffe seg for kompis eller ikke viser det en skremmende mangel på respekt og empati. 

Jeg fatter ikke hvordan en person kan få seg til å si dette hvis det ikke er i form av morbid svart humor, eller ironi. Hvis sjargongen og nivået på humor er på dette nivået er det lett for at det omdannes til ukultur og holdninger som får fotfeste, det er mao lurt å konfrontere denne type oppførsel med et speil og en reaksjon som tydelig forteller at dette er ikke greit. Mulig de hadde tatt poenget hvis noen hadde sagt det samme til dem mens man kikket på lillesøsteren eller moren deres, men antagelig hadde de bare blitt voldelige der og da og fortsatt som før…?🤷‍♂️🫣

Jeg trenger ikke alltid ha siste ordet, bare så det er sagt. 

Profilbilde Jøss 30-11-23, 13:17
Medlem siden: Sep 2023
Fylke: Agder Annet
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Er jo synd og skam med sånne holninger og er enig med at noer skal være kule å tøffest i vennegjengen , tror mange av de oppfører seg anderledes i møte med jenter og ikke så tøffe da 

Enig med Modin og tror det finnes drittsekker i alle aldre men som kanskje ikke snakker om det men går med syke tanker i hodet 

Profilbilde MoodyBrat Trådstarter 30-11-23, 14:28
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 5 / 0 / 0

Så mange flotte svar fra dere menn. Jeg som trodde det skulle bli skikkelig bikkjeslagsmål om hvem det var sin skyld for at det har blitt sånn. Jeg hadde /har svarene klare til og med! 

Hvor er fu?

Profilbilde HrBestemt 30-11-23, 15:21
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Rogaland Annet
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde MoodyBrat

Hmm... hadde du muligens, hva skal vi si, en ganske så stereotypisk forutinntatt holdning her 😁

Hvor i all verden kommer den fra - og hvorfor? 😂 (og nei, ikke ment som forsvar for dårlige holdninger men klarte bare ikke å la være)

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.