Profilbilde Agilis Trådstarter 04-03-24, 00:03
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0
Profilbilde Richard91 ID-Verifisert 04-03-24, 00:14
Medlem siden: Mar 2023
Fylke: Agder Arendal
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Ufrivillig singel: «Så usselt, slemt og følelseskaldt»
Avvisning, løgn og utydeligheter. Hun er emosjonelt utbrent av å være singel og på jakt etter drømmemannen. Hvorfor er det så vanskelig?

I går kl. 18:20
Jeg er ufrivillig singel. Kjærester kommer ikke akkurat dalende, har jeg skjønt, så jeg er innforstått med at det krever en innsats. Så jeg dater aktivt, holder meg åpen og forsøker igjen og igjen selv om det er tøft og sårbart.

Til tross for at jeg har en realistisk holdning til at det er krevende å date, kjenner jeg meg i en konstant strekk. Det er skikkelig emosjonelt stressende. Selvfølgelig er det slitsomt med skuffende dater, men det er ikke det som tapper mest. Utallige avvisninger gjør også noe med selvfølelsen. Dette er likevel ikke det verste. Det er all løgnen og utydeligheten.


Via datingapper har jeg møtt min dose menn som sier noe og viser noe annet. Pene ord og lovnader virker å være virkemidler for ligg. Da snakker jeg ikke om de som er tydelige på at de ønsker eventyr eller uforpliktende sex. De siler jeg bare ut. Jeg snakker om fuckboys. De gutta som gjør dette som et spill.

De gir inntrykk av at du er drømmedamen, bombarderer deg med komplimenter, får deg i seng og beholder deg som en av mange inntil de ghoster deg. Det er så usselt, slemt og følelseskaldt. Og så urettferdig at de utgir seg for å være på jakt etter kjæreste når de bare vil leke. De kaster også bort min dyrebare tid. Det gjør meg også emosjonelt utbrent.

Det å være aktivt på jakt etter kjæreste er krevende nok, selv uten alle de som lurer deg. For min del hjelper det heller ikke at jeg fortsatt er litt knust etter mitt siste forhold. Jeg trodde virkelig at det skulle bli oss. Han var min drømmemann, men når mitt store ønske om barn ble uttalt, trakk han seg. Han var bare ikke klar og ønsket frihet fremfor binding. Vårt 3-årige forhold gikk rett i dass. Dette bruddet gjør meg litt ekstra frynsete og sårbar.

Jeg står også litt desillusjonert tilbake. Hvordan i all verden skal jeg gå frem for å finne den rette partneren? Finnes det noen navigeringsverktøy for å finne de som virkelig ønsker et forhold?

Kvinne 32 år

SEXOLOG BIANCA SCHMIDT SVARER:

Når jeg leser teksten din kan jeg virkelig fornemme hvor sårbart og krevende du har det. Forståelig nok, for det kan være utfordrende å lete etter en kjæreste. Og det kan være vondt å lengte etter å være i et etablert forhold. Ikke minst er kjærlighetsbrudd forferdelig sårt å komme over. Du er i en situasjon hvor du forsøker å navigere disse tre tingene samtidig. Det er mye, så det er ikke rart at du kjenner deg emosjonelt utbrent.


Jeg har full forståelse for at du ønsker en kjæreste. God, nærende kjærlighet er noe av det vakreste og fineste som fins. Men det krever også at vi åpner hjertene, tar sjansen og beveger oss inn i sårbare landskap. Dette kan ikke sammenlignes med litt uforpliktende sex og dating. Det å søke noe dypt og ekte krever langt mer av oss emosjonelt enn det å date som et spill. Derfor er det lurt å være rustet til å tåle trøkket når vi bestemmer oss for å finne en seriøs kjærlighetspartner. Kjenner vi oss balansert og på plass i oss selv er det også lettere å navigere uten å bli fanget i alle date spillene.


Så før jeg begynner å si noe om tips til å sile klinten fra hveten, de gode kandidatene fra de dårlige, så har jeg lyst til å begynne med deg. Jeg leser at du fortsatt sørger over et kjærlighetsbrudd. Det skal vi ikke kimse av. Kjærlighetssorg er en vond og tung prosess. Følelsene kan være smertelige og intense. Ofte svinger de som en berg-og-dal-bane. Det ene øyeblikket er du sterk og glad, i det neste er det sårt og tungt, før kanskje sinne og skuffelsen tar over. Det står ikke hvor lenge det er siden bruddet eller hvor langt du har kommet i sorgprosessen, men siden du nevner at det gjør datingen ekstra krevende antar jeg du ikke er ferdig. Kjærlighetssorg tar tid.

Den emosjonelle berg-og-dal-banen er gjerne mest intens og kaotisk i begynnelsen. Ettersom tiden går, pleier svingningene å bli mindre intense. Vi får lengre perioder vi kjenner oss bra. Svingninger kan likevel trigges av emosjonelle utfordringer, som dating for eksempel. Derfor er det et vanlig råd å vente med dating til vi kjenner oss klare. Men hva i all verden betyr det å være klar? Dette er selvfølgelig litt ulikt for alle, men det fins noen pekepinner. At vi lengter og savner en kjæreste er ikke alene et tegn på at du er klar. Dette savnet kan være en del av sorgen etter det tapte eller et ønske om å fylle et tomrom i deg med kjærlighet fra en annen. Sorgprosesser går gjerne gjennom noen faser. Litt grovt kan disse kalles sjokk, fornektelse og sorg, sinne, bearbeiding og aksept og reorientering ut. Vi beveger oss ikke nødvendigvis lineært gjennom, men spretter litt hit og dit. Likevel kan vi gjerne gjenkjenne når vi begynner å akseptere og legge et forhold bak oss. Det gjør rett og slett ikke like vondt lenger.


Og vi drømmer heller fremover i stedet for å lengte tilbake til det som var. I denne reorienteringen er det lurt å ta tak i seg og eget liv. Se på hva du er fornøyd med, hvilke sider av deg og livet ditt er slik du ønsker. Her kan det også vise seg at du har en del savn. At du syns livet er kjedelig, ikke fylt av nok aktivitet, påfyll eller sosialitet. Dette er en av de beste tidene til å ta tak.

Som singel står vi fri til å velge selv, vi har tid uten å måtte ta hensyn til noen andre. Så mitt klare råd er å bruke denne tiden til å bygge deg selv og livet ditt opp. Noen bruker også denne perioden på selvutvikling eller terapi for å rydde i gammel bagasje. Målet er å få deg til et sted hvor du står stødig i deg selv og livet ditt. Når vi er i balanse er det også det beste utgangspunktet for å søke kjærligheten. Det å tro at vi skal finne en annen som fyller de savnene og manglene vi har i eget liv er en illusjon. Et forhold består av to personer, og det er disse to personene som skaper forholdet sammen. Jo stødigere begge parter står, dess stødigere forhold kan de skape sammen Hvis den ene eller begge ikke har det bra, påvirker dette også forholdet og den interne balansen i det. Selvfølgelig vil dette skje flere ganger gjennom et langt liv. Det vil også et godt forhold tåle. Men det er lurt å skape et godt stødig fundamentet fra begynnelsen. Så ta kjærlig ansvar for deg, ditt fremtidige forhold og dine fremtidige barn. Bygg deg opp til å bli den beste, stødigste og lykkeligste versjonen av deg. Ingen klarer selvfølgelig dette til perfeksjon. Det er heller ikke målet, men vi fortjener alle å ha det bra uavhengig av en partner eller ei.


Det er en annen grunn til at det er lurt å komme til et sted hvor vi er mer balansert og stødige før vi dater. Når vi er usikre på oss selv, selvfølelsen skranter og vi er sugne på at en annen skal fylle tomrommet, så er vi veldig sårbare. Det er lett å bli dratt med i spill og godta ting vi ellers ikke ville godta. Det er rett og slett lettere å vippe oss av pinnen når vi ikke står støtt. For det vil alltid finnes mange på datemarkedet som er ute etter forskjellige ting.

Etter at dateapper har tatt over som møtested har den flyktige måten å date på bare florert. Det har dessverre forsterket tendensen til at de som søker noe uforpliktende bruker dating som et spill. Vi har i alle tider hatt mennesker som er ute etter lek. De har hatt mange navn, casanova, Don Juan, forfører, pikenes jens og nå fuckboy. Selv om navnene er maskuline fins det selvfølgelig også kvinner som gjør dette. Så ubehagelig det enn kan være så er det dessverre noe vi må forholde oss til og lære å navigere om vi ønsker å date.

For fuckboysene blir nok ikke borte, snarere tvert imot med den datingkulturen vi har nå. En fuckboy er en som søker tilfeldig sex, gjerne med mer en partner av gangen, eller med mange med korte intervaller mellom. Det krevende med en fuckboy er at de utgir seg for å søke noe mer, men de vil bare ha deg på kroken. For så å gohste eller dumpe deg brått. Noen gjør det som et kynisk spill, andre er mer fanget i spillet og klarer ikke å gi slipp på spenningen. De kan til og med innbille seg at de leter etter den perfekte partner, men så fort de har funnet en, blir tanken på en som kanskje er bedre vekket. Selv om denne uforpliktende måten å forholde seg til sex og dating er mer utbredt blant unge så finner vi fuckboys i alle aldre. Det kan også se ut som måten vi dater på via datingapper, lokker frem mer fuckboy-mentalitet hos mange. Marius Stavang datingforsker ved NTNU, mener også det er en forskjell på menn og kvinner. Menn begjærer og ønsker uforpliktende sex mer enn kvinner. Menn ønsker mer sex, flere sexpartnere og de ønsker å ha sex raskere uten forpliktelse, relasjonsinvestering og emosjonell forbindelse. Dette er selvfølgelig en velkjent klisjé, men er fortsatt en realitet.


Derfor blir det en interessekonflikt. Menn vil ha tilgang til mer uforpliktende sex enn hva kvinner vil gi. Så menn lærer seg å villede kvinnen, så hun tror de tilbyr noe mer. Når vi dater så flyktig og mye som i dag utvikles dette sterkere hos flere. Alt dette gjør det nærmest umulig å vurdere om noen dater av seriøse hensikter eller ei.

Det er likevel ting vi kan gjøre. Er du en som virkelig ønsker et seriøst forhold, må du vise i alle ledd at dette er dine intensjoner. Profilen din må gjenspeile det, alle meldinger, dine dater og hvordan du er etter dater. Det er viktig hva du sier, men aller viktigst er alle dine handlinger. Som vi vet er ord ganske magre i forhold til handling. Potensielle partnere med tomme ord er ingenting å samle på. Dette betyr ikke nødvendigvis at du skal si fra på første date, at du er på jakt etter partner og barn. Det kan bli litt kraftig kost og fremstå litt desperat. For er du virkelig på jakt etter et godt forhold er du på leting etter rett person. Ikke bare den første og beste å få barn med.

Og den eneste måten å finne ut om noen er rett er å investere tid og bli kjent med dem. Så det du skal vise i alle ledd er hva slags person du er og hva slags relasjon du ønsker. Ønsker du en varm, åpen og kjærlig relasjon så er det dette du viser i alle ledd. Da mener jeg i profilen din. I alle meldinger du skriver. Siden så mye dating foregår på nett, har det også vært mulig å sanke data på hva som fungerer. Korte meldinger til mange er ikke raskeste vei til kjærligheten. Derimot er det å skrive nært og interessert til noen få mye bedre. Slik vil også noen av de som bare ønsker en enkel flørt falle fra.

Om noen ikke responderer på din genuinitet er det bra. Du ønsker å skrelle bort de useriøse. Gjør det samme på date, oppfør deg slik du ønsker at forholdet skal være. Om noen tar en useriøs tone tilbake så er de ikke for deg. Drar de deg inn i et flørtende spill så si fra at dette ikke er for deg. Om de ikke tar kontakt eller tydeligvis dater flere uten at dette avsluttes når dere blir nærmere, kan du ærlig si at dette ikke er hva du ønsker. Justerer de ikke atferden sin er de ikke for deg. Noen fuckboys er også gode til å gi masse oppmerksomhet i begynnelsen. Du kan si du setter pris på dette, men at du trenger litt tid til å bli kjent, før du ønsker å gå videre. Hvis du holder et stødig ror mot det forholdet du ønsker. Og oppfører deg så ordentlig, varmt og hyggelig som du ønsker å bli møtt, så vil du til slutt møte en match. For det finnes nydelige, både menn og kvinner, der ute. Og det finnes også useriøse av begge kjønn. Så det handler om å møte en som deg. Så vær og utstrål den du ønsker å møte.

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.