Profilbilde Triptych 13-04-23, 11:12
Medlem siden: Mar 2023
Fylke: Akershus Asker
Kjønn: Par
Rating: 2 / 0 / 0

Sydenstemning82 - Gode spørsmål, dessverre kan svarene bli relativt kompliserte.  Bær over med oss, dersom det blir litt tørt.

Vi mennesker er skrudd sammen i all hast, og noen snarveier har blitt tatt. Bla. har man lagt lekeparken nærmere septikanlegget enn hva som hadde blitt godkjent av moderne offentlige etater, og på innsiden av hodet har man klemt inn senteret for opphisselse ved siden av frykt slik at det forekommer litt signalfeil av og til. Adrenalinen og endorfinene som brukes for å forberede og siden belønne fysiske prestasjoner er de samme virkemidlene som brukes for å trigge selvoppholdelsesdriften. Dette har ikke gått upåaktet hen, og mange mennesker trigger denne frykt-responsen ved gjøremål som virker kontra-intuitive fra et objektivt standpunkt. På en side har man de mer ufarlige virkemidlene som å se på skrekkfilmer og drive med utholdenhetssport - på den andre mer ekstreme gjøremål som å hoppe i fallskjerm eller bedrive ubeskyttet sex med fremmede på parkeringsplasser i tussmørke. Handlingene skaper f.eks dopamin i hjernen, som vi lett kan bli avhengige av, og således så er handlingene selvforsterkende, selv om de kan være selvutslettende, da høy risiko betyr høy tilfredsstillelse. 

Og dermed nærmer vi oss litt det opprinnelige spørsmålet - Hvorfor driver vi med det vi gjør? Fordi BDSM inneholder negative virkemidler som smerte og ydmykelse, så kan det meget lett tolkes som en mental feilkobling, men når det skjer i kontrollerte former så er det mer en form av menneskelig hacking til egen tilfredsstillelse for oss som ikke ønsker å hoppe i fallskjerm.  Som med annen nytelse, så finnes det både bruk og misbruk; Vi kjenner til flere tilfeller hvor kronisk smerte kan overdøves i perioder med annen, BDSM-relatert smerte - som fører til økt livskvalitet for vedkommende - Men også tilfeller hvor man prøver å overdøve mentale problemer på samme måte med sterkt varierende hell.  Desto større "brukerdose" man trenger, desto nærmere er man tiltrukket de mer ekstreme, de mer tabu aktivitetene. Hvorvidt aktivitetene er psykisk eller mentalt krevende er underordnet, det er kun hvor subjektivt "forbudt" de oppfattes for vedkommende som er viktig. For noen uskyldige sjeler kan det å gå uten truse være en kilde til skam og subjektiv tilfredsstillelse, mens andre må begå relativt grove menneskerettighetsbrudd for å oppnå samme glede.  Hva som gir best effekt er helt unikt fra person til person, og sikkert et interessant studieområde for en flokk med psykologer.

Det er ekstremt lite homogene samlinger å finne i gruppen som interesserer seg for BDSM, og dermed finnes det heller ikke et fasit-svar på hva som er rett eller galt.  Noen påstår at de har vært slik hele livet fra barnsben av, andre merket det i puberteten, og andre finner selvrealisering først senere i livet. Og her må man spørre - Er det egentlig så farlig? Om man har stått på ski hele livet eller akkurat lært det i påskeferien så kan man ha like stor glede i det uansett. For å trekke ski-paralellen enda videre; det er ikke sikkert at nybegynnerene synes det er mest gøy å stå sammen med viderekomne - det kan gjerne være best for alle å finne noen på sitt eget nivå så man kan lære i samme tempo, med mindre man finner noen som er villig til å være ski-lærer. 

Så er det opp til kommunikasjon for å finne ut av hvor bratte bakker man skal kjøre sammen; de som blir skjøvet ned sorte bakker veldig tidlig kan gjerne bli litt redde fra å stå mer på ski den dagen, har man uflaks og kræsjer med noen må man finne motivasjon til å komme seg på beina igjen etc. etc. 

Og husk god smørning!

"Faen hele natten", som reklamen her sier.

Tagget brukere:
Sydenstemning82
Profilbilde Kluten 13-04-23, 11:15
Medlem siden: Des 2022
Fylke: Trøndelag Annet
Kjønn: Mann
Rating: 8 / 0 / 0

Hopper kjapt inn i tråden for å berømme det særdeles gode svaret/innlegget fra triptych. Forbiledlig 🙂🙂🙂

Bare titter

Profilbilde Slettet bruker 13-04-23, 12:41
Medlem siden: Mar 2023
Fylke: Annet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 4 / 0 / 0

triptych jeg må bare si tusen takk nok en gang for et utfyllende svar. Det er nok sånn som du beskriver at forskjellige mennesker har forskjellige triggere for å utløse dopaminen som igjen for mange av oss kan være nødvendig ift trivsel og ikke minst god psykisk helse. Noen liker å trene, andre hopper fallskjerm, andre liker forskjellige kinks på sex, for andre et flørt kan være nok, for andre noe mer. Årsakene at man praktiserer og liker BDSM dømmes på ingen måte fra min side. Jeg har faktisk god forståelse at folk liker forskjellige ting og det er faktisk som min sexolog sa til meg da jeg spurte han hva regnes som normal under sex. Han sa at så lenge det ikke gjøres noe ulovlig og man føler at det er greit for en så er alt normal, selv om mange muligens ikke forstår poenget eller anser ting som tabu. 

Jeg må innrøme at selv har jeg aldri prøvd meg inni dette området men helt klart nysjerrigheten har alltid vært der for å forstå begrepet, setting og evt hvordan BDSM trigger de gode følelser hos noen selv om for de fleste som ser fra utsiden kan det gi andre signaler. Og der fikk jeg svar fra deg, utfyllende, detaljert og fornuftige tanker som forklarer hele opplevelsen på en psykologisk vitenskapelig måte. Takk for det 🙂.

Man vet aldri, jeg pleier aldri å si aldri om ting jeg muligens kommer til å gjøre. Selv om det kan virke vanskelig å se meg selv inni noen av de rollene man skal ha i BDSM man vet aldri hva kan man være villig å utforske senere i livet 🙂

You can be alive but only when you let passion take over is when you feel alive.
Tagget brukere:
triptych

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde Missred ID-Verifisert 14-04-23, 21:09
Medlem siden: Aug 2022
Fylke: Innlandet Gjøvik
Kjønn: Kvinne
Rating: 9 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Sydenstemning82

Jeg syns jeg sjøl er et veldig fint eksempel å bruke fordi det kan være litt forvirrende. De fleste som ser kravlista mi og kontakter meg er subs/slaver for det meste som trur jeg er veldig dominant. Det er jeg absolutt ikke, jeg har bare noen ting som jeg trenger for å syns at sexen er god og verdt det. Det som er key med min liste er at mannen må tenne på det sjøl, ikke bli tvunget eller bli ydmyket, siden jeg liker å være underdaning i selve akten. Dra meg i håret, kvele meg litt, spanke meg osv, men fortsatt tenne på det jeg tenner på og nyte at jeg nyter. Switchdelen kommer av at jeg også kan like å bruke strap on fordi jeg veit mannen blir gira på det, bruke blindfold og binde mannen fordi han får et ekstra kick av det. Også ender hele akten med at jeg er den som blir tatt allikevel. Kall det et slags rollespill, men det er helt naturlig. 

Jeg vil heller påstå at man har grunnleggende nysgjerrighet for bdsm, også er resten utvikling ifht de grensene du har for deg sjøl 😊 seksuelle meg i dag var ikke meg seksuelt for 10 år siden feks 😅 den dama ville nok ikke gjort halvparten av det jeg har gjort i dag🤪

Husk å les bio før melding🙌🙌

Profilbilde Slettet bruker 14-04-23, 21:25
Medlem siden: Mar 2023
Fylke: Annet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 4 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Missred

Jeg synes du har klare kriterier du skriver på din profil som bør ikke være lett å misforstås. Du vet hva du liker og du krever det. Jeg synes ikke noe av det du ønsker karakteriserer deg som dom, vet ikke da men det er mitt inntrykk 🙂. Men du skriver jo i klar tale, du må tenne av å....... og da ønsker du at mannen må være i samme bølgelengde med deg seksuelt.

Du har rett i at nysjerrigheten endrer seg med årene akkurat som med mye annet. Derfor kan jeg aldri utelukke noe for meg selv ( noen få ting kanskje ja ). Har selv endret i mye siden jeg var 20 eller 30 også seksuelt og det er jo en naturlig følge av at vi endres konstant 🙂. 

Jeg hadde nok likt å prøve noe slags rollespil i en mild tone til å begynne med og muligens hadde prøvd litt forsiktg frem for å se om det gir mersmak 😊

You can be alive but only when you let passion take over is when you feel alive.
Profilbilde Missred ID-Verifisert 14-04-23, 21:30
Medlem siden: Aug 2022
Fylke: Innlandet Gjøvik
Kjønn: Kvinne
Rating: 9 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Sydenstemning82

Bare å starte med blindfold og litt lenker  så er man allerede igang 😁😁 kommunikasjon er alltid det viktigste ☺️☺️

Husk å les bio før melding🙌🙌

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde Slettet bruker 14-04-23, 21:32
Medlem siden: Mar 2023
Fylke: Annet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 4 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde
Missred

Det har jeg faktisk fantasert et noen ganger men det er vel ikke nok å karakteriseres som BDSM eller hva syns du? 

You can be alive but only when you let passion take over is when you feel alive.
Profilbilde Missred ID-Verifisert 14-04-23, 21:34
Medlem siden: Aug 2022
Fylke: Innlandet Gjøvik
Kjønn: Kvinne
Rating: 9 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Sydenstemning82

Bondage er endel av bdsm, men man kan ikke akkurat si at man er i den båsen om man kun kan ha litt løse lenker :p

Husk å les bio før melding🙌🙌

Profilbilde SubH 01-04-24, 19:41
Medlem siden: Aug 2023
Fylke: Trøndelag Steinkjer
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Jeg synes dette med båser er interessant. Tilhørighet er jo en viktig del for oss mennesker og ikke minst når vi begynner å bevege oss ut på litt ukjent grunn så har vi jo en tendens til å lete etter "den rette båsen". Det handler kanskje litt om identitet, men jeg tror mye om tilhørighet. 

For noen kan det være hjelp og støtte i å finne "sin bås" - for de av oss som ikke helt føler at båsene passer så er det ikke så rent lite frustrerende. Da er det desto mer befriende å innse at hvis man ikke selv har behov for å være i noen bås, så kan man jo bare drite i å lete etter "den rette båsen" også 😃

Men det at noen, nærmest påfører en annen person en bås - det er jo bare toskete! 

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.