Profilbilde LarsLabiat ID-Verifisert 08-04-24, 14:21
Medlem siden: Feb 2023
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Nice but naughty

Tviler i grunnen på at du får folk til å glemme "Ja, vi elsker..." sånn med det aller første. Men vi har jo romslige erotiske glemmebøker, og der er det plass til både 'elskov' og litt av hvert annet.  Synes for øvrig det du trakk fram med menn og oksytocin illustrerer menn som halvfabrikata: 'Pule nå?' er noe de kan bli hengt opp i fordi de ikke veit at det kan være veldig mye bedre hvis kontakten er skikkelig på plass, og mange oppdager det nok aldri. Dette kan også være nok en illustrasjon på at sex for mennesker er uløselig knytta til sosiale prosesser, noen hakk mer utvikla enn hos våre nærmeste slektninger bonoboene, men ikke ulikt. Kan f.eks. være sånn at for mennesker er det 'bli noenlunde enige først, pule etterpå', mens bonoboene er litt mindre filosofisk anlagt. så der er det 'pule først, så glemmer en hva en var uenige om'.

Kjærligheten har flere slektninger. De kjenner vi bedre.

Profilbilde Dezham 08-04-24, 15:40
Medlem siden: Aug 2022
Fylke: Akershus Lillestrøm
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Stella

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23965377/

Har bare tilgang til oppsummeringen til artikkelen, men jeg baserer min tolkning på disse setningene: "...On the basis of theory and comparative evidence, we propose that women's initiation of sex during nonfertile phases evolved in part to garner investment from male partners. If so, women should be particularly prone to initiate luteal-phase sex when the potential marginal gains are greatest..." Forskerne mente at motivasjonen til kvinnene med sexen utenfor eggløsning er å få mannen til å investere mer i forholdet - forskerne resonnerte seg til at dette ville være særlig gjeldene der kvinnene hadde mye å vinne [potential marginal gains are greatest]. Helt enig med forskerne her... 'gains' / 'å vinne' tolker jeg som  at disse mennene er 'verdt å samle på'...  Mest gains får kvinnene hos de mest attraktive menna - eller der menna har økt sin gain på en eller annen måte.

Men forskeren sier også videre slik du kanskje reagerte på: "...Results from a study of 50 heterosexual couples showed that women increasingly initiate sex in the luteal phase (but not the fertile phase) when they perceive their partners’ investment to lag behind their own..." Her sier forskerne at kvinnene tilsynelatende øker sextaktikken sin hvis de oppfatter at menna investerer mindre (!) enn dem selv. Jeg tror man må se nærmere på hva 'lagging investment' består i... Min hyptose er at hvis mannen øker sin 'egenverdi investering' aka relativt minsker sin 'seksuelle investering' - da vil man kunne forvente at kvinnen øker sexintiering. At en mann feks får forfremmelse, er i stand til å pusse opp, viser seg å være støttende i krise, er blitt kjendis++ øker hans egenverdi. Hvis alle andre parametere i forholdet holdes uendret så kan 'lagging investment'  ha 2 betydninger passer til min tolkning:

1. Lagging investment (hos kvinnen) = mannen har økt sin egenverdi og ført til at kvinnen har relativt minsket sin egenverdi i forholdet, og dermed få henne til å føle  behov for å kompensere med å putte mer sex i potta.

2. Lagging investment (hos mannen) = mannen har økt sin egenverdi men samtidig ikke vist tilsvarende økt seksuell_interesse_for / seksuell_investering_i kvinnen noe som øker hennes usikkerhet og trigger hennes sexinitiering. 

Det finnes noe annet som er uavklart. Vi vet blant annet ikke om forskernes slutning om økende initiering av sex gjort på tvers av disse 50 kvinnene i undersøkelsen, eller om det kan sees økning hos hver enkelt av de fleste av disse 50 kvinnene... 




Profilbilde NorwayPervo ID-Verifisert 08-04-24, 21:32
Medlem siden: Jan 2024
Fylke: Nordland Bodø
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Når Gud delte ut paringstider til skapninger på jorden, drev Eva og maset hele tiden når det var hennes tur, til slutt ble Gud sint og sa "Når du vil og hvor du vil"


Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Medlem siden: Jan 2024
Fylke: Akershus Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Eller som Anne Kat sa en gang, ingen kvinne har noen sinne drept mannen sin mens han vasker opp... 

Noen ganger er det best å gi faen 🥳

Profilbilde Stella 09-04-24, 16:07
Medlem siden: Jun 2023
Fylke: Akershus Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 3 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Dezham

Ok. 

Forskningsartikkelen du baserer hypotesen din på ble gjennomført ved intervju av 50 par- menn og kvinner intervjuet separat. Et intervju før oppstart av prosjektet, et intervju i fertil fase i kvinnenes syklus, og et intervju i non-fertil fase av kvinnenes syklus. 
Kvinnene ble testet med blodprøver for å vite hvor i syklus de var ved intervju.

Det er basert på "as is" status for parene denne ene mnd de ble fulgt. 
Jeg vet ikke hvordan ditt sexliv er, men mitt varierer fra mnd til mnd. Tenk om jeg ble spurt en mnd jeg hadde lite sex i forhold til de andre mnd i året?
Så vil jeg peke på antallet par. 50 stk er ikke et stort utvalg kvinner. 
Og så ble studien gjennomført i New Mexico, USA. Og selv om USA er et land i den vestlige verden vil jeg påstå at vi ikke lever under samme forhold. Ikke på noen måter. 

Så må vi snakke om din tolkning oppi det hele. "lagging investment" tolker du dithen at mannen har økt sin egenverdi. Hvorfor gjør du det?  Artikkelen bruker "investment" som term for å beskrive hvem som tar initiativ til sex. Det er alt den gjør. Dersom min partner tar intitiativ til sex slipper jeg å gjøre det. Betyr det at jeg er mindre interessert i sex, dersom jeg har en partner som tar intitiativ ofte? 

Til slutt vil jeg legge til noe fra min egen erfaring som kvinne. Jeg visste ikke hvor i syklusen jeg var før jeg hadde fått flere barn, og begynte å kjenne tegn til eggløsning. Forskningsartikkelen sier at menn heller ikke vet hvor kvinnene er i syklusen. 
Så for å finne ut av hvor i syklus man er (sikkert) må det jo testing til. Og jeg vet ikke med deg, men hvis jeg skal legge til stress med blodprøver eller urinprøver daglig så påvirker det hverdagen min, og min seksuelle interesse dertil. Så hvor sikre kan slik forskning være? 

For de som lurer på hva forskningsartiklen konkluderer med?

"Drawing on previous work on extended sexuality (Rodriguez-Girones & Enquist, 2001), we predicted and found evidence for a particular pattern of women’s luteal-phase proceptivity. Women’s luteal proceptivity was enhanced when their own relationship investment exceeded their partner’s investment. We did not detect this pattern during the fertile phase or in men’s proceptivity.

(The association between fertile-phase proceptivity and difference in investment ran in the opposite direction, albeit not significantly. The reasons for this trend, if robust, are not entirely clear and warrant further investigation.)
Our findings are consistent with the argument that extended sexuality may have evolved because, over the course of human evolution, it increased male-partner interest.
Multiple motives for sex exist (e.g., Cooper, Talley, Sheldon, Levitt, & Barber, 2008).
A previous investigation demonstrated that a particular motivation for sex, women’s desire for intimacy, is strongest in the nonfertile phase (Sheldon, Cooper, Geary, Hoard, & DeSoto, 2006).
Future research might measure motives for intimacy during estrus and extended sexuality and assess their association with proceptivity and each partner’s level of investment.

Our findings are a preliminary step toward understanding women’s extended sexuality. They characterize
trends during a single reproductive cycle in a moderately sized sample (albeit one assessed during multiple phases
of the cycle). Future studies would benefit from longitudinal measurement. But perhaps the most important contribution of the
current research, itself not definitive, is to illustrate the theoretical importance and empirical fruitfulness of
examining extended sexuality, in contrast to the recent focus on women’s estrus. Only through such research
can our understanding of human sexuality, and the selective forces that shaped it, be comprehensive".

Profilbilde MrJuvikingen 09-04-24, 17:01
Medlem siden: Sep 2022
Fylke: Trøndelag Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde DinaW

Dette med oksytocin stemmer iallefall, alt det andre du skriver også.. men du vet sikkert om disse andre hormonene også gjør med kroppen.. for du virker smart synes jeg👏😊 (klipt og limt fra heftet mitt)

De 4 viktigste lykke-hormonene som avgies fra orgasmen er:
Dopamin:  stimulerer og motiverer. Øk dopaminnivåene dine ved å: Høre på musikk. På jakt etter nye opplevelser. Gjør noe kreativt. Fullfør en oppgave. Vis vennlighet. Mestringsfølelse..
Endorfiner: reduserer smerte. Øk endorfinene dine ved å: Ta et varmt bad. Se en morsom film. Le med venner. Test akupunktur. Nyt et glass vin og litt sjokolade. Adrealinkick..
Oksytocin: skaper ro og trygghet. Øk oksytocinnivåene dine ved å: Klem familie og venner. Klapp et dyr. Gi noen et fint kompliment. Holde hverandre i hendene. Få en massasje. Selvkjærlighet..
Serotonin:  hever humøret og reduserer stress. Øk serotoninnivået ved å: Reiser og ferier. Nyt sollyset. Mediter en stund. Lag et sunt måltid. Ta deg fri til å gjøre noe du elsker. Velbehag og avkobling..

Testosteroner og Østrogen:  balansen mellom disse to er også viktig for kåtheten, for ubalanse i verdier gir også mindre lyst.

Men i min største oppdagelse var at jeg ble avhengig av svettelukta.. Altså feromoner, nesten i likehet med oksytocin. Det er ikke noe nytt, for det har blitt brukt i form av parfume for å heve seksuell tiltrekningen. I kåthet i beruselse av begjær slikket jeg en dame under armene.. Det ga meg "pang pling i bollen" effekt, for det ble maraton sex hele helga.. Det gikk en stund før vi fant ut hva som var årsaken, men etter litt lesing så er ikke dette så uvanlig. Så alle kan bli påvirket av partnerens dufter, selv om det ikke lukter blomster.. Så jeg anbefaler å snuse litt på hverandre❤️️😝

Så jo det er smart å ha sex uten hell også.. for hormoner er ferskvare, for hyppig sex fører til fortere produksjion og sexlyst. Så det å ha sex og onanere hyppig er jo ikke bare deilig, det er jo også med på å vedlikeholde sexlysten.. Alt dette tror jeg på, pluss litt egeninteresse.. det er jo et resultatat, av at jeg føler jeg aldri får nok sex og onani..

Gjensidig kjærlighet og gøy i hverdagen, får ofte senga til å knirke litt ekstra om kvelden🤭😘❤️️

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde Dezham 09-04-24, 17:54
Medlem siden: Aug 2022
Fylke: Akershus Lillestrøm
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Stella

Jeg tror jeg forstår bedre hvorfor forskerne brukte termen 'investering' i diskusjonen deres, og hvorfor det å initiere til sex kan være et godt måltall for hvor investert man er. De ser på sex og reproduksjon fra et evolusjonært perspektiv heller enn et samlivs/velvære perspektiv. Når man investerer ønsker man minst mulig innskudd for mest mulig utbytte. Dersom kvinnen evolusjonært hadde initiert sex under eggløsning, ville hun risikere å bli gravid ofte og slitt under påkjenningen av svangerskapet. Men dersom hun heller initierer til sex utenfor eggløsning, så ville hun kunne knytte til seg mannen uten å bli gravid - altså mindre innskudd/risiko for like stort utbytte.

For mannens del, kan man fra et evolusjonært perspektiv,  forvente det omvendte, at han ønsker å gjøre kvinnen med barn (uten å måtte ta seg av avkommet). Kanskje finnes det et evolusjonært kappløp der mannen forsøker å oppdage kvinnens eggløsning, mens hun på sin side forsøker å skjule den. Men i våre dager, og selv i USA... med barnebidrag++ så ville ikke denne instinktive strategien være veldig hensiktsmessig for mannen.. :)


Profilbilde MrJuvikingen 09-04-24, 18:49
Medlem siden: Sep 2022
Fylke: Trøndelag Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde NorwayPervo

Eller:

Hvis ikke Adam hadde stukket, der Eva hadde sprukket.. så har vi ikke sittet her å drukket😅 (Russekortet mitt fra 1988)

Eggløsning kan jo luktes, det er bare så synd at luktesansen har blitt så dårlig.. men smaken glemmer jeg aldri..

Gjensidig kjærlighet og gøy i hverdagen, får ofte senga til å knirke litt ekstra om kvelden🤭😘❤️️

Profilbilde FrøkenLucy Godkjent selger 10-04-24, 09:37
Medlem siden: Aug 2023
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 0 / 0 / 0

Endorfiner: reduserer smerte. Øk endorfinene dine ved å: Ta et varmt bad. Se en morsom film. Le med venner. Test akupunktur. Nyt et glass vin og litt sjokolade. Adrealinkick.. MrJuvikingen

Meg med kroniske smerter, alt jeg leser er KJØP SJOKOLADE! 🤣

💖 💖 💖

Tagget brukere:
MrJuvikingen
Profilbilde Butterfly VIP Moderator 10-04-24, 09:39
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Kvinne
Rating: 24 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde FrøkenLucy

Det var alt jeg fikk med meg og😝

Don’t bother walking a mile in my shoes, that would be boring. Spend 30 sec in my head, that’ll freak you right out.
Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.