Profilbilde Afrodite86 ID-Verifisert 31-03-24, 12:02
Medlem siden: Mar 2023
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Kvinne
Rating: 14 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Agilis

Hvorfor jobber du så iherdig med å dytte folk ned i en bås som ikke passer?

Når du snakker om "kvinner" er det ingen damer jeg kjenner som kjenner seg igjen. Men likevel mener du bestemt å sitte på fasiten. 

Hva er en kvinne og hva er en mann for deg?

Og du..

Du har insistert på å kalle meg kvinne dusinvis av ganger, samtidig som du har ilagt meg egenskaper. Når jeg så sier at du kanskje tar feil, er det du har kalt meg dusinvis av ganger ikke viktig lenger. Ser du hvor feil det blir? Når jeg tar definisjonsmakta over meg selv, har plutselig noe som har interessert deg så til de grader at du har nevnt det ved hver interaksjon lenger ingen betydning... 

Profilbilde Afrodite86 ID-Verifisert 31-03-24, 12:08
Medlem siden: Mar 2023
Fylke: Oslo Oslo
Kjønn: Kvinne
Rating: 14 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Skitnetanker

Produsere? Da snakker vi plutselig ikke om egg og sædceller lenger, for egg produseres jo ikke.

Hva mener du med "produserer"? Er vi over i hormoner etc? 

Profilbilde Visnæcks 31-03-24, 12:18
Medlem siden: Nov 2023
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Par
Rating: 2 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Afrodite86

Poenget er at de gjør det. I de aller fleste tilfeller. Og i de svært sjeldne unntakene som dras fram uproporsjonalt ofte (som XXY) så overlever vanligvis ikke et menneske med kromosomavvik. Og hos oss, alle andre pattedyr og også de fleste andre vertebrater så bestemmes kjønn av X- og Y-kromosomer. Men i løpet av min levetid så har mange og sterke stemmer fått fram at kjønn skal være noe annet enn det har vært i millioner av år. Fordi de vil at det skal være noe annet.

Kikk på albumet vårt<3 


Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde Agilis 31-03-24, 12:23
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Innlandet Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Afrodite86

Jeg dytter ingen ned dit de ikke hører hjem. Jeg driter vel i hvordan og hvorfor folk skal på død og liv plasseres i en fellesbås der menn skal være kvinner og motsatt. Enkelte er så lettkrenket at de hater det faktum at kvinner der den part som blir penetrert og ikke motsatt. 

Men jeg reagerer når folk som ikke passer meg skal prøve å passe bare fordi de selv liker hvem jeg er. At enkelte damer har distansert seg såpass fra virkeligheten bør du ta opp med de.

En kvinne er ei som tilsynelatende ser ut som ei kvinne og ter seg deretter akkurat det samme som det en mann er. At man kan akseptere at begge kjønn har ulike kvaliteter og bruker styrken til hverandre på en positiv måte og på ingen måte prøver å blande disse rollene her som man tydelig ser blir gjort ute i samfunnet med ulike resultat. I stedet for å motarbeide hverandre så heller prøve å gjøre hverandre bra. Det gjør man ikke ved å blande rollene og fare med ren løgn. 

Det med likestilling er jeg helt for, men i kjølvannet her har det kommet en voksende ekstremisme og det gagner faktisk ingen og du gjøre deg selv en bjørnetjeneste ved å fortsette på den stien. 


Profilbilde Skitnetanker 31-03-24, 15:57
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Rogaland Annet
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 1

Sitering av innlegg

Profilbilde galeganiN

Hvorfor. Fordi løgn ikke er bra. Og løgn på fundementale ting er i særdeleshet en kjip ting. 

Profilbilde Skitnetanker 31-03-24, 16:03
Medlem siden: Okt 2022
Fylke: Rogaland Annet
Kjønn: Mann
Rating: 0 / 0 / 1

Sitering av innlegg

Profilbilde Afrodite86

Egg ble produsert på et tidspunkt. Og modnes i en gitt rate over et gitt tidspunkt. 

Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.

Profilbilde transgender74 31-03-24, 16:12
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Buskerud Annet
Kjønn: Trans
Rating: 1 / 0 / 0

Virker som det rett og slett er liten kunnskap og forståelse rundt hva dette handler om, så kanskje det er nyttig om vi får litt informasjon i tråden. Sakset fra Store Medisinske Leksikon:

kjønnsinkongruens


Kjønnsinkongruens er en medisinsk diagnose som beskriver en situasjon der en persons kjønnsidentitet ikke samsvarer med registrert kjønn ved fødsel, altså det man i medisinen kaller biologisk kjønn.Mange personer med kjønnsinkongruens kaller seg transpersoner. En del av de med kjønnsinkongruens har også kjønnsdysfori, som er et uttalt ubehag knyttet til manglende samsvar mellom fødselskjønn og kjønnsidentitet.Tilstanden leder ofte til et ønske om «transisjon» (overgang) for å leve og bli akseptert i tråd med sin kjønnsidentitet, gjennom hormonell behandling, kirurgi eller annen behandling. Ikke alle har et ønske om slik kjønnsbekreftende behandling.

Levekår og stigma
Som gruppe er personer med kjønnsinkongruens mer utsatt for psykiske vansker og levekårsutfordringer knyttet til økonomi, bosituasjon og stigmatisering enn cispersoner. Dette er dokumentert både i internasjonale og nasjonale undersøkelser. Den økte forekomsten av psykiske vansker forstås ofte i lys av teorien om minoritetsstress, altså at stigma i samfunnet fører til angst og depresjon og generelt dårligere mental helse. Forskning viser at aksept for utforskning av kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk, samt åpenhet for kjønnsmangfold, er viktige faktorer for bedring av gruppens levekår.

Behandling
Kjønnsbekreftende behandling er ulike inngrep som utføres for å øke samsvaret mellom en persons kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Personer med kjønnsinkongruens eller andre som regner seg som transpersoner velger i varierende grad å oppsøke kjønnsbekreftende behandling.

Historikk
Den medisinske diagnosen kjønnsinkongruens ble lagt til i WHOs diagnosemanual (ICD) da denne ble revidert i 2018 (ICD-11). Diagnosen ble plassert i et nytt kapittel, Z, om seksuell helse. Diagnosen transseksualisme, som var en psykiatrisk diagnose, ble samtidig tatt ut av diagnosemanualen. Transseksualisme var kategorisert under kjønnsidentitetsforstyrrelser, som nå oppfattes som stigmatiserende.
Diagnosen transseksualisme i ICD-10 beskrev en situasjon der en person oppfatter å ha en kjønnsidentitet motsatt av det kjønnet vedkommende ble registrert som ved fødselen og krevde en opplevelse av kjønnsdysfori.
Den nye diagnosen kjønnsinkongruens favner også dem som har en ikke-binær kjønnsidentitet, altså verken definerer seg som mann eller kvinne. Den åpner også for at kjønnsidentitet er flytende og setter heller ikke som krav at man må oppleve ubehag (kjønnsdysfori), men kun en markert og vedvarende mangel på samsvar (inkongruens) mellom opplevd og registrert kjønn, som ofte leder til et ønske om å fjerne noen eller alle primære eller sekundære kjønnskarakteristika.

https://sml.snl.no/kjønnsinkongruens

Oh, Superman, where are you now?



Profilbilde galeganiN VIP ID-Verifisert Trådstarter 31-03-24, 16:14 Pleasureslut
Medlem siden: Jan 2024
Fylke: Akershus Annet
Kjønn: Mann
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Skitnetanker

Hva mener du med løgn? 

Noen ganger er det best å gi faen 🥳

Profilbilde Visnæcks 31-03-24, 16:29
Medlem siden: Nov 2023
Fylke: Oslo Annet
Kjønn: Par
Rating: 2 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde transgender74

Dette er riktig og viktig 👍 Det er også viktig å få fram i en diskusjon om kjønn at man respekterer folk uansett fysisk kjønn, kjønnsidentitet, seksuell legning osv. Det teoretiske kommer fort opp mot det emosjonelle. 

Jeg skjønner at en person kan bli provosert av at jeg sier at personen har et annet kjønn enn det vedkommende føler seg som. Det går på identiteten løs, rett og slett.  Men det endrer ikke realiteten. Det påvirker hvordan man angriper logiske brister, selvfølgelig. Når noe er ømtålig og går på andres identitet og selvfølelse, så prater man annerledes om det enn man gjør om meteorologi eller kvantefysikk. Selvfølgelig. 

Men å gå så langt at man omdefinerer kjønn til det man vil at det skal være fordi det passer en selv er å spenne bein på seg selv.  Det mener nå jeg. 

Også mener jeg at vi skal møte menneskelig variasjon enten seksuell eller identitetsmessig eller på andre måter med åpne armer ❤️

Kikk på albumet vårt<3 

Profilbilde transgender74 31-03-24, 17:04
Medlem siden: Jun 2022
Fylke: Buskerud Annet
Kjønn: Trans
Rating: 1 / 0 / 0

Sitering av innlegg

Profilbilde Visnæcks

Veldig usikker på hva du sier her egentlig. I den første delen snakker du om å respektere andre for deres identitet og legning o.s.v., men så sier du at man ikke skal gjøre det allikevel? 🤔🙃

Jeg er altså fullstendig klar over at jeg har mannlig biologisk kjønn, og at det er kjønnsidentiteten min som er kvinnelig. Hvis man ikke aksepterer dette premisset og klarer å skille mellom biologisk kjønn og identitet, er det nok lite fruktbart å diskutere dette noe videre, slik jeg ser det. Men påpek gjerne den logiske bristen i det jeg sier her, hvis du kan finne den. 

Oh, Superman, where are you now?



Ønsker du en reklamefri versjon av nakentid? Oppgrader til premium her.